i

Hvad er et billån?

billån

Et billån er et forbrugslån, men det er skruet sammen, så det retter sig specielt mod biler, campingvogne eller motorcykler. Det vrimler med tilbud på billån både fra forhandlere, banker og finansieringsselskaber, så der er masser af valgmuligheder.

Finansiering af ny og brugt bil

Man kan få lån til både nye og brugte biler, løbetiden på lånet kan være helt op til 10 år for fabriksnye biler men bliver kortere, jo ældre bilen er. Altså på en 3 år gammel bil kan man få lån med løbetid op til 7 år.

Det kan også være fornuftigt, med hensyn til lånets løbetid, at tage i betragtning, hvor mange kilometer man kører pr. år. Hvis man kører rigtig langt, kan man risikere, at bilen er slidt op inden lånet er betalt.

Ældre biler eller specielle biler kan være sværere at få finansieret, men hvis du har orden i dine pengesager og giver en stor udbetaling, er det som regel ikke noget problem.
Køber du en gammel bil til måske 30.000 kr., kan det ikke betale sig at oprette et billån med sikkerhed, så kan det være bedre med et almindeligt forbrugslån.

Rente på billån

Renten på lånet varierer meget fra udbyder til udbyder, men også udbetalingens størrelse betyder en del for hvilken rentesats, man kan opnå. En udbetaling på 20 –30% bevirker som regel, at man kan få en lavere rente. Renten er oftest variabel og kan så ændre sig hen over årene. Man kan dog også vælge et fastforrentet lån til sin bil.

Hvis du har friværdi i din bolig eller ejer andre aktiver, kan du ofte låne til en bil uden at skulle betale gebyrer eller oprette pantebreve, renten er så typisk et par procent højere, fordi banken ingen pant har.

Omkostninger ved lån til bil

Det er ikke kun renten, man skal være opmærksom på, når man vælger billån. F. eks. kan der være stiftelsesomkostninger, omkostninger til tinglysning af pantebrev i bilen, stempelafgifter og mange flere gebyrer og omkostninger. ÅOP giver et billede af de samlede udgifter.

Læs meget mere om billån

Da der er utallige måder at skrue et billån sammen på, kan det betale sig at bruge lidt tid på at studere forskellige hjemmesider.

På flere hjemmesider har du også mulighed for at beregne, hvad det vil koste dig om måneden at købe bil. Du skal blot indtaste bilens pris, udbetaling og løbetid på lån, så får du en beregning over hvad den månedlige udgift vil blive.

Ekstra læsestof kan f.eks. være søgninger på nettet efter ”finansiering af biler købt privat”, ”hvordan undgår jeg negative overraskelser” eller ” Er det nødvendigt med en udbetaling” og meget meget mere.

kviklån

Quicklån er til ting du gerne vil have her og nu

boliglån

Hvilket boliglån skal man vælge?