i

Hvad er renters rente?

rentes rente

Renters rente betyder simpelthen beregning af renter af et givet rentebeløb. Dette kaldes også kapitalfremskrivning. Mange regneark f.eks. Excel har funktioner til at beregne renter og renters rente, der er også formler på flere hjemmesider, man kan bruge til selv at lave sine beregninger.

Indlån/opsparing

Begrebet renters rente er typisk ved en opsparingskonto, hvor renten bliver forrentet flere gange, ligeså længe man lader det oprindelige beløb samt de tilskrevne renter stå på kontoen, vil man få renter af sine renter.

Hvis du indsætter kr. 100.000 på en konto til 2% p.a. vil du efter et år få tilskrevet kr. 2000 i rente, næste år får du så rente af kr. 102.000 – altså kr. 2040 – Din saldo vil nu være 104.040, og sådan vil det fortsætte, så længe du lader pengene stå på din konto. De 40 kr. er renters rente.

Efter 5 år vil du have en kapital på 110.408 kr. Altså har du tjent 10.408 kr. på fem år og de 408 kr. er renterne af dine renter.

Renter er skattepligtige og bliver indberettet fra bankerne til Skat, men det er trods alt bedre at have sine penge opbevaret i banken end at have dem liggende under madrassen.

Lån

Som regel betaler man aldrig mindre end renterne på sit lån, så renters rente har ikke betydning her. Men hvis man får tilbud om nogle afdragsfrie måneder på sine lån i f.eks. sommerferien eller til jul, så vil der blive beregnet renter af de renter, som ikke bliver betalt i de frie måneder. Ydelserne pr. måned herefter bliver ikke større, men lånets løbetid forlænges.

Hvis man har et lån i banken på kr. 100.000, og man af en eller anden grund gerne vil have udsat sine månedlige ydelser i et år vil banken beregne renters rente. Ved en rentefod på 10% vil det så koste dig ekstra 1000 kr. i renters rente.

Ved afdragsfrie lån i dit hus vil der ikke blive tale om yderligere beregning af ekstra rente, da man altid som mindste beløb betaler sine renteudgifter.

Der findes gode hjemmesider, hvor du kan få formlerne til udregning af renters rente.

Sådan undgår du gældsspiralen

nemt kviklån

Kviklån – Hvor nemt er det?